Klinikka 1 Oy on suomalainen Esa ja Pia Tahvanaisen perustama perheyritys, jolla on oma lääkäriasema Helsingin Myllypurossa. Vuodenvaihteessa 2017 avasimme toisen toimipisteen yhteistyössä Bulevardin Klinikan kanssa Helsingin ydinkeskustaan (Bulevardi 22). Bulevardin Klinikka sopii erinomaisesti kumppaniksemme. Kumpikin lääkäriasema tekee kutsumustyötä ja palvelee jokaista asiakastaan perhelääkärihengessä. Toinen keskeinen yhteistyöyritys on  Synlab Suomi, aiemmin Cityterveys, jonka hinnastoa käytämme myös Myllypuron toimipisteessä ja tarjoamme siten asiakkaillemme todella edulliset laboratorio- ja kuvantamispalvelut.

https://www.mustread.fi/…/huippulaakarit-perustivat-oman-p…/


Tietoa perustajista. Aloitimme lääkärinuramme geenitutkijoina, Esa jo Kuopiossa, mutta tapasimme toisemme Helsingin yliopiston lääketieteellisen genetiikan laitoksella ollessamme akateemikko Albert de la Chapellen tutkimusryhmässä. Väitöstilaisuutemme oli samana päivänä 1995, Pia Y-kromosomista ja Esa suomalaisesta tautiperinnöstä. Esa jatkoi erikoistutkijana Kansanterveyslaitoksella, aiheena sydän- ja verisuonitaudit, erityisesti HDL-kolesterolia säätelevät geenit. Pia erikoistui sisätautilääkäriksi. Olemme molemmat olleet tutkijoina myös lääketeollisuudessa, Esa projektijohtajana Suomen MSD:llä (verenpainelääkkeiden kansainväliset monikeskustutkimukset) ja Pia lääketieteellisenä asiantuntijana Bristol Meyer Squibbilla (biologiset reumalääkkeet). Olemme olleet tutkijoina mm. Bostonissa, Philadelphiassa ja New Yorkissa. Olemme saaneet koulutusta mm. Saksassa, Sveitsissä, Italiassa ja Ruotsissa. Teemme edelleen tiedettä harrastuksena, esimerkiksi tänä keväänä julkaisimme yhdessä artikkelin Yalen yliopiston tutkijoiden kanssa polykystisestä maksataudista. Esa toimii sivuvirassa Helsingin yliopiston molekyyligenetiikan dosenttina ja opettaa mielellään tilastotiedettä ja todennäköisyyslaskentaa.


Ennen Klinikka 1 perustamista olimme Diacor Itäkeskuksen ja Herttoniemen vastaavat lääkärit. Meillä on molemmilla kokemusta työterveyshuollosta yli 15 vuoden ajalta. Hoidamme lisäksi yksityisasiakkaita kaikissa ikäryhmissä ja kaikkien erikoisalojen osalta vähintään yleislääkäritasoisesti. Esa tekee enemmän pientoimenpiteitä ja Pia hoitaa tutkintonsa mukaisesti myös sisätauteja. Erityisosaamista löytyy erityisesti diabeteksen hoidosta, mutta myös esimerkiksi kardiologiset alkuselvittelyt onnistuvat hyvin meillä.


Miksi me valitsimme nimen Klinikka1 ja miksi Sinun kannattaa olla asiakkaamme?

Klinikka 1 on ykkönen, koska haluamme tarjota laadukkainta, yksilöllisintä ja kokonaisvaltaisinta hoitoa Suomessa. Se on meille kaikkein tärkein asia. Jos lisäksi olemme mahdollisesti kaikkein edullisin lääkäriasema, ainakin jos mitataan hinta/laatu-suhteella, se tuskin haittaa potilaitamme tai yritysasiakkaitamme. Uskomme, että samoilla arvoilla menestyy mikä tahansa yritys, nämä arvot saa kopioida.

Keskeisiä arvojamme

  • Asiakkaana voit luottaa meihin. Olemme tukenasi kaikissa elämäntilanteissa.
  •  Saat parhaan mahdollisen hoidon lääketieteellisen tiedon pohjalta. Perustana suomalaiset ja kansainväliset suositukset ja ohjeistot.
  • Terveys merkitsee meille kokonaishyvinvointia, uuden oppimista ja kehittymistä.
  • Valmennamme asiakkaamme hoitamaan itse terveyttään, löytämään omat vahvuutensa ja voimaan paremmin.